photo-1564156280315-1d42b4651629.jpg

Studie
toekomstigepapa's
 

KU Leuven logo.png
Studie van de KU Leuven

Over ons

De geboorte van een kind is een belangrijke gebeurtenis in het leven. In deze studie zijn we vooral geïnteresseerd in hoe de geboorte van het eerste kind zowel de werk- als de gezinssituatie van mannen (en hun partners) beïnvloedt. Dit project wordt uitgevoerd door de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) in samenwerking met de Universiteit van Koblenz-Landau in Duitsland, onder leiding van Carolin Scheifele, prof. dr. Colette van Laar, en prof. dr. Melanie Steffens. Het onderzoek wordt gefinancierd door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO). 

Team

2018-10-31_Carolin_Scheifele_Promotion_Elternzeit_M„nner_2.jpg
VanLaarCKULeuvenRob Stevens.jpg.2776389.jpg
Drs. Carolin Scheifele

Doctorandus & FWO Fellow;

KU Leuven &  Universiteit van Koblenz-Landau

Prof. Dr. Colette van Laar
Professor sociale psychologie, KU Leuven
Melanie-Steffens-2.jpeg
Prof. Dr. Melanie Steffens
Professor sociale psychologie, Universiteit van Koblenz-Landau
Onderzoeksassistenten
Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, KU Leuven
image_6487327.JPG
Ayşe Nur Asyali
Zoë Sarono
WhatsApp Image 2022-02-20 at 10.25.08.jpeg
Figen Kırkgöz
Foto_masterproef.jpg
Michelle Janssens
Donia Babuder
Faculteit Psychologie, Universiteit van Koblenz-Landau
Silvia Scheil
Simon Weis
 

Meer informatie

Welkom bij ons onderzoeksproject Studie toekomstige papa's! Eerst en vooral willen wij je bedanken voor jouw interesse om deel te nemen aan dit onderzoek.

Het onderzoek is gericht op mannen en hun partner die hun eerste kind verwachten. Het bestaat uit drie enquêtes die je online kunt invullen (voor mannen, ca. 20-40 minuten per enquête; partners ontvangen een kortere enquête). De eerste enquête kun je invullen ongeveer 3 maanden vóór de geboorte van je kind, de tweede ongeveer 4 maanden na de geboorte en de derde ongeveer 12 maanden na de geboorte.

Je gegevens worden vertrouwelijk en anoniem behandeld. 

Als vergoeding voor jouw deelname, ontvang je waardebonnen van FNAC van max. 30€. Je ontvangt een waardebon van 10€ direct nadat je de eerste enquête hebt ingevuld. Op het einde van het onderzoek, na de derde enquête, ontvang je waardebonnen van 10€ voor elke bijkomende enquête die je hebt ingevuld (d.w.z. 20€ als je de tweede en derde enquête hebt ingevuld, 10€ als je één van die enquête hebt ingevuld). Daarbovenop maak je kans op een Bongo-waardebon voor een weekendje weg met het gezin (of als je dat liever hebt, een waardebon van 200€), op voorwaarde dat je aan alle enquête deelneemt. Als je partner ook deelneemt aan het onderzoek, kan hij/zij deelnemen aan een extra verloting van waardebonnen en zo je kansen op een prijs vergroten. Bovendien kan iedereen (ongeacht of hij/zij toekomstige vader is of niet) een waardebon van 30€ van FNAC ontvangen als hij/zij drie toekomstige vaders naar de studie verwijst die de eerste enquête invullen (of een respectief deel, bijv. 10€ voor één toekomstige vader). Om dat te doen, volg deze link: https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2nQAcsw403nxj38

Deelname biedt je de mogelijkheid om na te denken over jouw ervaringen en beslissingen in deze belangrijke levensfase. Bovendien draagt het onderzoek bij tot wetenschappelijk onderbouwde kennis, waarvan mannen en vrouwen in de toekomst kunnen profiteren in de overgang naar het ouderschap, en de combinatie ouderschap en werk. Na afloop van het onderzoek zullen we de bevindingen van het onderzoek met jou delen (als je dat op prijs stelt).

Verdere updates omtrent dit onderzoek zullen telkens op deze website verschijnen. Indien je een vraag hebt, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Dit kan door middel van het contactformulier onderaan. 

 

De vragenlijst

Dit is de eerste vragenlijst, die we je vragen ongeveer drie maanden voor de geboorte van je kind in te vullen.

Als je een toekomstige papa bent: klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Als je partner bent van een toekomstige papa: klik hier om naar de vragenlijst te gaan. 

 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Wil je je deelname stopzetten? Laat het ons alsjeblieft weten, dan zullen wij geen contact meer met je opnemen voor de volgende vragenlijsten. Je hoeft geen reden op te geven. 

Contactformulier

Bedankt voor je bericht!

Contactpersoon